poniedziałek, 2 czerwca 2014

.67. zamiast kilku małych..


~ ricottowy omlet z brzoskwinią (również w środku) ~
Najlepszy!

PRZEPIS
~ 40 g mąki pszennej pełnoziarnistej
~ 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
~ cukier/stevia
~ 100 g ricotty
~ 2 jajka

Wszystkie składniki zmiksować 
i smażyć na rozgrzanej patelni
kilka minut z każdej strony.
Smacznego! :D

11 komentarzy:

  1. Te z ricotty są najlepsze <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja jednak wolę mniejsze ;) Łatwiej się je :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. może i tak, ale dłużej się stoi nad patelnią haha :)

      Usuń
  3. Piękny Ci wyszedł! I jeszcze z brzoskwinką :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ostatnio chodzi za mną taki omlet bez przerwy. Muszę go sobie w końcu zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  5. nie wątpię, że najlepszy. wygląda bosko!

    OdpowiedzUsuń
  6. A mi nigdy nie wychodzą te duże, więc wolę usmażyć sobie talerz mniejszych placuszków.
    Twój wygląda pięknie :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Odpowiedzi
    1. w sumie to ja chyba też, ale nie zawsze jest czas rano, aby je usmażyć :p a tak to tylko wrzucę wszystko do miski, zmiksuję i na patelnię :D

      Usuń
  8. plackowo tu widzę! no i bardzo apetycznie do tego :3

    OdpowiedzUsuń
  9. O wiele łatwiej się robi, niż 10 małych.
    Wygląda bosko <3

    OdpowiedzUsuń