~ ricottowy omlet z brzoskwinią (również w środku) ~ |
Najlepszy!
PRZEPIS
~ 40 g mąki pszennej pełnoziarnistej
~ 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
~ cukier/stevia
~ 100 g ricotty
~ 2 jajka
Wszystkie składniki zmiksować
i smażyć na rozgrzanej patelni
kilka minut z każdej strony.
Smacznego! :D
Te z ricotty są najlepsze <3
OdpowiedzUsuńJa jednak wolę mniejsze ;) Łatwiej się je :D
OdpowiedzUsuńmoże i tak, ale dłużej się stoi nad patelnią haha :)
UsuńPiękny Ci wyszedł! I jeszcze z brzoskwinką :)
OdpowiedzUsuńOstatnio chodzi za mną taki omlet bez przerwy. Muszę go sobie w końcu zrobić :)
OdpowiedzUsuńnie wątpię, że najlepszy. wygląda bosko!
OdpowiedzUsuńA mi nigdy nie wychodzą te duże, więc wolę usmażyć sobie talerz mniejszych placuszków.
OdpowiedzUsuńTwój wygląda pięknie :)
Ja wolę duuuużo małych!
OdpowiedzUsuńw sumie to ja chyba też, ale nie zawsze jest czas rano, aby je usmażyć :p a tak to tylko wrzucę wszystko do miski, zmiksuję i na patelnię :D
Usuńplackowo tu widzę! no i bardzo apetycznie do tego :3
OdpowiedzUsuńO wiele łatwiej się robi, niż 10 małych.
OdpowiedzUsuńWygląda bosko <3