~ jaglany serniczek z brzoskwinią ~ |
Jeden z lepszych serniczków jakie jadłam :-)
PRZEPIS
~ 4 łyżki kaszy jaglanej
~ szklanka wody
~ 150 g twarogu
~ jajko
~ cukier/stevia
Kaszę płuczemy zimną wodą, a następnie gotujemy
w szklance wody, aż wchłonie większość płynu.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
Twaróg, jajko i cukier/stevię mieszamy.
Ugotowaną kaszę przecedzamy i przelewamy zimną wodą,
a następnie wrzucamy do masy serowej i wszystko
blendujemy na gładką masę.
Przelewamy do naczynka wyłożonego papierem do pieczenia
i pieczemy 30-35 min.
Po upieczeniu studzimy, a po wystudzeniu chowamy na noc
do lodówki.
Smacznego! :)
to samo mogę powiedzieć, jeden z najsmaczniejszych! cieszę się, że mogłam zainspirować, wyszedł Ci świetnie! :)
OdpowiedzUsuńmuszę koniecznie go spróbować :)
OdpowiedzUsuńWygląda mega apetycznie! *.* Chcę spróbować :)
OdpowiedzUsuńJadłam jaglaną pieczoną z twarogiem i muszę przyznać, że smakuje obłędnie! :)
OdpowiedzUsuńZapisuję przepis, koniecznie taka wersja serniczka jest do wypróbowania :)
OdpowiedzUsuńgenialny jest!
OdpowiedzUsuńw życiu bym nie zgadła, że tam jaglana jest :D
Serniczek z niespodzianka :)
OdpowiedzUsuńMoja mama zrobiła kiedyś coś podobnego i potwierdzam, jest pyszny! :)
OdpowiedzUsuńWygląda niczym prawdziwy sernik z brzoskwiniami! :)
OdpowiedzUsuńFajnie wyszedł <3 !
OdpowiedzUsuńpodasz dzisiejszy jadłospis? :)
OdpowiedzUsuń