sobota, 16 sierpnia 2014

.124. w serniku jaglana.


~ jaglany serniczek z brzoskwinią ~
Jeden z lepszych serniczków jakie jadłam :-)

PRZEPIS
~ 4 łyżki kaszy jaglanej
~ szklanka wody
~ 150 g twarogu
~ jajko
~ cukier/stevia

Kaszę płuczemy zimną wodą, a następnie gotujemy
w szklance wody, aż wchłonie większość płynu.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
Twaróg, jajko i cukier/stevię mieszamy.
Ugotowaną kaszę przecedzamy i przelewamy zimną wodą,
a następnie wrzucamy do masy serowej i wszystko
blendujemy na gładką masę. 
Przelewamy do naczynka wyłożonego papierem do pieczenia
i pieczemy 30-35 min. 
Po upieczeniu studzimy, a po wystudzeniu chowamy na noc
 do lodówki.
Smacznego! :)

12 komentarzy:

  1. to samo mogę powiedzieć, jeden z najsmaczniejszych! cieszę się, że mogłam zainspirować, wyszedł Ci świetnie! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. muszę koniecznie go spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda mega apetycznie! *.* Chcę spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jadłam jaglaną pieczoną z twarogiem i muszę przyznać, że smakuje obłędnie! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Zapisuję przepis, koniecznie taka wersja serniczka jest do wypróbowania :)

    OdpowiedzUsuń
  6. genialny jest!
    w życiu bym nie zgadła, że tam jaglana jest :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Moja mama zrobiła kiedyś coś podobnego i potwierdzam, jest pyszny! :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Wygląda niczym prawdziwy sernik z brzoskwiniami! :)

    OdpowiedzUsuń
  9. podasz dzisiejszy jadłospis? :)

    OdpowiedzUsuń