poniedziałek, 7 lipca 2014

.102.


~ serniczki z patelni z borówkami kanadyjskimi ~
PRZEPIS
~ 200 g twarogu w kostce
~ jajko
~ cukier/stevia
~ 2 łyżki otrębów
~ łyżka mąki kukurydzianej

Twaróg, jajko i cukier/stevię rozgniatamy widelcem.
Dodajemy resztę składników i znów zagniatamy. 
Ręce moczymy w wodzie i z masy serowej lepimy
małe kuleczki, rozpłaszczamy i kładziemy na rozgrzaną patelnię.
Smażymy kilka minut z każdej strony. 
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego! :)

***
Wczoraj przywiozłam od babci z ogródka
maliny, truskawki i moje ulubione borówki kanadyjskie <3

12 komentarzy:

  1. Nidy nie jadłam kanadyjskich borówek. Są podobne w smaku do amerykańskich?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kanadyjskie są baaaardzo słodkie (chyba najsłodsze owoce jakie jadłam).
      W smaku raczej nie przypominają amerykańskich :)

      Usuń
  2. jak ja dawno serniczków nie jadłam! :O
    i te borówki *-*

    OdpowiedzUsuń
  3. piękne są! tak ładnie usmażone i smacznie podane, idealny poranek :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam takie serniczki :) pamiętam jak kiedyś je robiłam co weekend :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wspaniałe serniczki. Uwieeelbiam serniczki. Muszę zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Twoje zdjęcia są zabójczo dobre!

    OdpowiedzUsuń
  7. to wszystko tak swietnie wygląda <3 !

    OdpowiedzUsuń
  8. Muszę powtórzyć te serniczki! Uwielbiam je :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Tak poza ślicznym śniadaniem to masz absolutnie cudny talerzyk! :D

    OdpowiedzUsuń