sobota, 14 czerwca 2014

.79. bo lubię.



~ kokosowe crumble z truskawkami ~
Tak mi ostatnio crumble zasmakowały,
że na pewno będą pojawiały się tu częściej :)

PRZEPIS
~ około 300-400 g truskawek 
~ 40 g mąki pszennej pełnoziarnistej 
~ łyżka wiórków kokosowych
~ stevia/cukier
~ 25 g masła

Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni.
Truskawki myjemy, kroimy na mniejsze kawałki
 i wrzucamy do naczynka żaroodpornego.
Mąkę, wiórki kokosowe i cukier/stevię mieszamy,
a następnie dodajemy masło, zagniatamy kruszonkę
i posypujemy truskawki.
Zapiekamy około 20-30 min.
Smacznego! :)

11 komentarzy:

  1. Oo przypomniałaś mi, jak dawno nie robiłam crumble. A truskawkowe chyba najlepsze!

    OdpowiedzUsuń
  2. A ja Ci się nie dziwię, że lubisz :D Chyba dam crumble drugą szansę... :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. daj, daj! ja też pierwszy raz się zraziłam, bo kruszonka nie chciała mi wyjść.. no, a teraz nie żałuję, że dałam im drugą szansę :)

      Usuń
  3. ja też uwielbiam crumble, szczególnie za tą kruszonkę :D <3

    OdpowiedzUsuń
  4. Jak coś człowiekowi zasmakuje to mógłby jeść bez końca! :D

    OdpowiedzUsuń
  5. O muszę niedługo zrobić i przypomnieć sobie ten wspaniały smak :D

    OdpowiedzUsuń
  6. ohoho, to takiego śniadania dzisiaj sama nie jadłam ! :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Muszę spróbować jeszcze raz zrobić crumble bo ostatnie mi się spaliło :P

    OdpowiedzUsuń
  8. mega, takiego połączenia smaków jeszcze w crumble nie próbowałam, widać, że jest czego żałować ;p

    OdpowiedzUsuń
  9. Muszę jak najprędzej zrobić crumble, owoce pod kruszonką są pyszne!

    OdpowiedzUsuń