~ kokosowe crumble z truskawkami ~ |
Tak mi ostatnio crumble zasmakowały,
że na pewno będą pojawiały się tu częściej :)
PRZEPIS
~ około 300-400 g truskawek
~ 40 g mąki pszennej pełnoziarnistej
~ łyżka wiórków kokosowych
~ stevia/cukier
~ 25 g masła
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni.
Truskawki myjemy, kroimy na mniejsze kawałki
i wrzucamy do naczynka żaroodpornego.
Mąkę, wiórki kokosowe i cukier/stevię mieszamy,
a następnie dodajemy masło, zagniatamy kruszonkę
i posypujemy truskawki.
Zapiekamy około 20-30 min.
Smacznego! :)
Oo przypomniałaś mi, jak dawno nie robiłam crumble. A truskawkowe chyba najlepsze!
OdpowiedzUsuńA ja Ci się nie dziwię, że lubisz :D Chyba dam crumble drugą szansę... :)
OdpowiedzUsuńdaj, daj! ja też pierwszy raz się zraziłam, bo kruszonka nie chciała mi wyjść.. no, a teraz nie żałuję, że dałam im drugą szansę :)
Usuńja też uwielbiam crumble, szczególnie za tą kruszonkę :D <3
OdpowiedzUsuńJak coś człowiekowi zasmakuje to mógłby jeść bez końca! :D
OdpowiedzUsuńO muszę niedługo zrobić i przypomnieć sobie ten wspaniały smak :D
OdpowiedzUsuńohoho, to takiego śniadania dzisiaj sama nie jadłam ! :D
OdpowiedzUsuńMuszę spróbować jeszcze raz zrobić crumble bo ostatnie mi się spaliło :P
OdpowiedzUsuńCos swietnego *.*
OdpowiedzUsuńmega, takiego połączenia smaków jeszcze w crumble nie próbowałam, widać, że jest czego żałować ;p
OdpowiedzUsuńMuszę jak najprędzej zrobić crumble, owoce pod kruszonką są pyszne!
OdpowiedzUsuń