~ pieczony bananowy sernik z ricotty z truskawkami ~ |
Najlepszy, najlepszy, najlepszy!
Kremowy, o cudnym zapachu, przesłodki i pyszny!
Na zimno, prosto z lodówki idealny na takie upały jak dziś (:
Na zimno, prosto z lodówki idealny na takie upały jak dziś (:
Od razu trafia do zakładki 'ulubione!'
PRZEPIS
/własny/
~ 200 g ricotty
~ jajko
~ łyżeczka śmietankowego proszku budyniowego
~ 1 mały dojrzały banan
~ około 100 g świeżych truskawek
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.
Ricottę, jajko, budyń i banana zblendować na gładką masę.
Truskawki pokroić w drobne kawałki i wrzucić do masy,
a następnie wymieszać łyżką. Masę przelać do wyłożonej
papierem do pieczenia kokilki/mini tortownicy
i piec 30-40 min. Po upieczeniu wystudzić,
wyjąć z formy, przełożyć na talerzyk,
przykryć folią i schować na noc do lodówki.
Smacznego! :D
***
Tak pięknie i ciepło na dworze,
a ja w domu muszę siedzieć.
Aż mi smutno.
wcale sie nie dziwię, że trafia do zakładki "ulubione" :)
OdpowiedzUsuńJuż sobie wyobrażam jaki on musi być aksamitny ;)
OdpowiedzUsuńMa cudowną, taką zbitą konsystencję! :)
OdpowiedzUsuńNie robiłam, nie wiem, ale jedyne co mogę stwierdzić, że wygląda cudownie. Zakochałam się w jego strukturze i jak tylko dorwę kolejne opakowania ricotty to biorę się za taki serniczek :)
OdpowiedzUsuńWygląda prze-wspaniale!
OdpowiedzUsuńDokładnie :D
Usuńno nie mogę znaleźć słowa, ze opisać te cudo *-*
OdpowiedzUsuńteraz będzie mi się śnić po nocach! :D
ja też muszę w domu siedzieć z książkami niestety :<
haha :D
Usuńjuż bym wolała siedzieć z książkami niż z kaszlem i katarem :c
Z ricotty całkowicie jeszczenie robiłam, wygląda przecudnie i tak na pewno smakował!
OdpowiedzUsuńto musisz zrobić koniecznie! :)
Usuńo matko! niczym tort lodowy, bajeczny :3
OdpowiedzUsuń