~ pełnoziarniste gofry z ricotty ~ |
Gofry wyszły pyszne!
Dodatek ricotty był strzałem w dziesiątkę!
PRZEPIS
~ 50 g mąki pełnoziarnistej
~ 10 g otrębów
~ 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
~ 1 jajko
~ 70 g ricotty
~ 5 g rozpuszczonego masła
~ około 50 ml mleka
~ cukier/stevia/miód
Mąkę, otręby i proszek do pieczenia mieszamy.
Dodajemy resztę składników, miksujemy i pieczemy w rozgrzanej gofrownicy.
Wyglądają na bardzo chrupkie!
OdpowiedzUsuńNawet nie wiesz jak podoba mi się to zdjęcie, takie 'czyste' w dobrym tego słowa znaczeniu :)
o dziwo wyszły chrupkie, a strasznie się bałam nakładając do gofrownicy, bo ciasto było dość gęste :) bardzo się cieszę, że moje zdjęcia się podobają! :D
UsuńChyba niedługo będę musiała gofry zrobić ;)
OdpowiedzUsuńoj koniecznie! ja z nimi zdecydowanie za długo zwlekałam! :D
UsuńPycha! No i talerzyk prześliczny :)
OdpowiedzUsuńdziś też w sumie miałyśmy wspólne śniadanko! :D
OdpowiedzUsuńz ricottą pewnie były boskie! <3
haha no i zobacz - udało się bez dłuuugiego rozmyślania :D
UsuńMusze dodać do gofrów ricottę w takim razie :)
OdpowiedzUsuńŁączę się w uwielbieniu do ricotty, a gofry porywam! ;)
OdpowiedzUsuńWyglądają na chrupiące! :)
OdpowiedzUsuńNiestety moje gofry z ricotty mi kiedyś nie wyszły, ale chyba spróbuję kolejny raz.
tak, wyszły chrupiące :) spróbuj, bo warto! :)
UsuńDawno nie robiłam tych z ricotty, a są tak delikatne i pyszne... :)
OdpowiedzUsuń58 years old Structural Analysis Engineer Margit Matessian, hailing from Baie-Comeau enjoys watching movies like "Rise & Fall of ECW, The" and Jigsaw puzzles. Took a trip to Longobards in Italy. Places of the Power (- A.D.) and drives a GTO. sprawdz moj blog
OdpowiedzUsuń