wtorek, 1 kwietnia 2014

.15. banan, orzechy, ricotta i ...

~ ricottowe płatki ryżowe z bananem i orzechami włoskimi ~
Mam nadzieję, że te orzechy pobudzą dziś mój mózg na sprawdzianie z historii..

PRZEPIS
- 1/2 szkl płatków ryżowych
- 1 szkl płynu (u mnie 1:1 mleko z wodą)
- 60 g ricotty
- cukier/stevia

Płyn zagotowujemy, a następnie wsypujemy płatki i gotujemy na
małym ogniu ciągle mieszając, aż całość zgęstnieje.
Wyłączamy palnik, dodajemy ricottę i wszystko dokładnie mieszamy,
a następnie dodajemy cukier/stevię i znów wszystko mieszamy.
Przelewamy do miseczki i podajemy z dowolnymi dodatkami.
Smacznego! :D

11 komentarzy:

  1. Po takim śniadaniu nie mogło pójść źle :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. szkoda :( mam nadzieję, że nie przejmujesz się tym zbytnio, w końcu to tylko ocena!:)

      Usuń
    2. no jasne, że nie! trudno, poprawi się :D

      Usuń
  2. podasz przepis? :)

    OdpowiedzUsuń
  3. ojej i w takiej ślicznej miseczce <3

    OdpowiedzUsuń
  4. oj, przypomniałaś mi o płatkach ryżowych zalegających w szafce, chyba czas je przeprosić :) wygląda cudownie!

    OdpowiedzUsuń
  5. Po takim śniadanie zdasz historię śpiewająco!
    Poza tym robisz śliczne zdjęcia. Podoba mi się tu - obserwuję i zapraszam do siebie! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dziękuję! :) + niestety z historią nie poszło tak śpiewająco.. :p

      Usuń