~ ricottowe płatki ryżowe z bananem i orzechami włoskimi ~ |
Mam nadzieję, że te orzechy pobudzą dziś mój mózg na sprawdzianie z historii..
PRZEPIS
- 1/2 szkl płatków ryżowych
- 1 szkl płynu (u mnie 1:1 mleko z wodą)
- 60 g ricotty
- cukier/stevia
Płyn zagotowujemy, a następnie wsypujemy płatki i gotujemy na
małym ogniu ciągle mieszając, aż całość zgęstnieje.
Wyłączamy palnik, dodajemy ricottę i wszystko dokładnie mieszamy,
a następnie dodajemy cukier/stevię i znów wszystko mieszamy.
Przelewamy do miseczki i podajemy z dowolnymi dodatkami.
Smacznego! :D
PRZEPIS
- 1/2 szkl płatków ryżowych
- 1 szkl płynu (u mnie 1:1 mleko z wodą)
- 60 g ricotty
- cukier/stevia
Płyn zagotowujemy, a następnie wsypujemy płatki i gotujemy na
małym ogniu ciągle mieszając, aż całość zgęstnieje.
Wyłączamy palnik, dodajemy ricottę i wszystko dokładnie mieszamy,
a następnie dodajemy cukier/stevię i znów wszystko mieszamy.
Przelewamy do miseczki i podajemy z dowolnymi dodatkami.
Smacznego! :D
Po takim śniadaniu nie mogło pójść źle :)
OdpowiedzUsuńa jednak poszło :c
Usuńszkoda :( mam nadzieję, że nie przejmujesz się tym zbytnio, w końcu to tylko ocena!:)
Usuńno jasne, że nie! trudno, poprawi się :D
Usuńpodasz przepis? :)
OdpowiedzUsuńjasne, już podaję :)
Usuńno i ricotta.. <3 o mamo!! :D
OdpowiedzUsuńojej i w takiej ślicznej miseczce <3
OdpowiedzUsuńoj, przypomniałaś mi o płatkach ryżowych zalegających w szafce, chyba czas je przeprosić :) wygląda cudownie!
OdpowiedzUsuńPo takim śniadanie zdasz historię śpiewająco!
OdpowiedzUsuńPoza tym robisz śliczne zdjęcia. Podoba mi się tu - obserwuję i zapraszam do siebie! :)
dziękuję! :) + niestety z historią nie poszło tak śpiewająco.. :p
Usuń