~ budyniowa czekoladowa kasza bulgur ze śliwkami i ricottą ~ |
Jakiś czas temu zauważyłam w sklepie kaszę bulgur.
Zaciekawiła mnie, bo szczerze mówiąc nigdy o niej nie słyszałam. Chciałam ją kupić, ale bałam się, bo baardzo nie lubię marnować jedzenia (gdyby okazała się nie smaczna). Kilka dni później zobaczyłam ją u Wiktorii, która bardzo ją zachwalała! Wtedy moje wątpliwości zniknęły i pobiegłam ją kupić.
Jest pyszna! Zdecydowanie pobiła wszystkie kasze w mojej szafce i jest na pierwszym miejscu :)
BAARDZO POLECAM! :D
PRZEPIS
- 3 łyżki kaszy bulgur
- 1 i 1/4 szkl płynu (u mnie 1:1 woda z mlekiem)
- 1/4 szkl mleka + łyżka budyniu (roztwór)
- cukier/stevia
Płyn gotujemy, a gdy się zagotuje wsypujemy kaszę. Gotujemy, aż kasza wchłonie większość płynu. Następnie wlewamy roztwór (mleko + budyń) i mieszamy (dalej gotując), aż zgęstnieje. Wyłączamy gaz, słodzimy i przelewamy do miseczki. Podajemy z dowolnymi dodatkami.
Smacznego! :D
Kaszy bulgur jeszcze nigdy nie jadłam. Pysznie wygląda ta Twoja czeko-wersja. Duet czekolada+śliwka jest genialny <3
OdpowiedzUsuńdokładnie! albo śliwka + cynamon <3
UsuńTyle różnych rodzajów kasz jeszcze przede mną - m.in. właśnie bulgur :D
OdpowiedzUsuńA i w sumie pod poprzednim postem zapomnialam dodać, że mam taką samą miseczkę! :)
przede mną tak samo! mam nadzieję, że większość będę miała okazje wypróbować :)
Usuńhaa, to piąteczka :D
A gdzie ją kupiłyście? Bo baardzo mi się podoba ;)
Usuńja kupiłam w Home&You :)
UsuńDzięki za odpowiedź, może jeszcze uda mi się taką zdobyć ;)
UsuńDołączam się do grona osób, które tej kaszy nie próbowały. Wszyscy się nią tak zachwycają, że i ja się w końcu skuszę :D
OdpowiedzUsuń