niedziela, 8 czerwca 2014

.73.


~ migdałowe pełnoziarniste crumble z czereśniami ~
PRZEPIS
~ około 300 g czereśni
~ 40 g mąki pszennej pełnoziarnistej 
~ cukier/stevia (u mnie płaska łyżka stevii) 
~ 20-25 g zimnego masła
~ łyżka płatków migdałowych

Z czereśni wyjmujemy pestki, a następnie wrzucamy 
do naczynka żaroodpornego (czereśnie, nie pestki :p).
Mąkę, cukier/stevię i masło zagniatamy, 
posypujemy czereśnie, a następnie posypujemy
płatkami migdałowymi. 
Zapiekamy w 180 stopniach
około 20-30 min.
Smacznego! :D

***

Wczorajszy dzień był tak wspaniały,
że nawet nie umiem opisać go słowami.
Wreszcie poczułam, że żyję.
Mam nadzieję, że to tylko taka 'mała'
zapowiedź zbliżających się wakacji,
które będą równie dobre..

11 komentarzy:

  1. Crumble! Planuję je od dawna i wciąż się nie mogę zebrać : )

    OdpowiedzUsuń
  2. z czereśniami uwielbiam!
    i jeszcze pod kruszonką <3

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale letnie smaki! Porywam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. O matko! To musiało być genialne :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Crumble są na mojej liście do zrobienia :) Świetnie wyglądają!

    OdpowiedzUsuń
  6. Ale Ci tych czereśni zazdroszczę! .___.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. jutro mam kolejną 'dostawę' więc zapraszam, haha :D

      Usuń
  7. U nas zawsze królowało crumle jabłkowe, innych szczerze mówiąc nie próbowałam, a przecież owoce pod kruszonka to kwintesencja lata!
    Mam nadzieję, że te wakacje naprawdę będą dobre.

    OdpowiedzUsuń
  8. Wiesz, podświadomie czuję zapach, który musiał być nie do zniesienia wręcz w oczekiwaniu na śniadanie! :D

    OdpowiedzUsuń
  9. Coś czuję po wczorajszym poście, że czereśnie będą się teraz pojawiać tu prawie codziennie. Jeśli masz nam serwować takie pyszności, to ja nie mam nic przeciwko :)

    OdpowiedzUsuń