~ pieczona owsianka z płatkami migdałów i rabarbarem ~ |
Moja pierwsza pieczona!
Teraz mogę Wam już przyznać rację - jest pyszna. (:
PRZEPIS
~ 1/2 szkl płatków owsianych górskich
~ 2 łyżki otrębów
~ łyżka płatków migdałów
~ 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
~ szczypta soli
~ cukier/stevia
~ 80 g mleka
~ jajko (u mnie 2 białka)*
~ około 200 g rabarbaru
Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni.
Rabarbar obieramy i kroimy na małe kawałki.
Suche składniki mieszamy w jednej misce, a mokre w drugiej,
a następnie mieszamy suche z mokrymi.
Dodajemy rabarbar i znów mieszamy.
Przekładamy do naczynka żaroodpornego
i pieczemy około 30 min.
Smacznego! :)
*2 białka ponieważ zostały mi po robieniu creme patissiere (zdjęcie niżej)
***
No, a wczoraj upiekłam tartaletki z creme patissiere i truskawkami :D
Jejuś! Te tartaletki skradły mi serce *.*
OdpowiedzUsuńtak, tak jest przepyszny!
OdpowiedzUsuńz rabarbarem jeszcze pyszniejsza zapewne :D
porywam te słodkości <3
ja nagłówek widzę dobrze :D
Tartaletki! Wspaniałe! <3
OdpowiedzUsuńpiękne tartaletki! :)
OdpowiedzUsuńpieczona owsianka oczywiście fantastyczna, pewnie teraz będziesz robić o wiele częściej :)
oj tak, to na pewno! :)
UsuńA mnie akurat truskawki wyszły. O smutek ...
OdpowiedzUsuńTartelki dziś podbijają moje serce ;D
OdpowiedzUsuńw całości, w całości ;)
OdpowiedzUsuńgdzieś wczoraj te tartelki widziałam... instagram?
tak! na instagramie jest troszkę większa wersja tartaletki :)
UsuńSłyszałam już o kremie patissiere, ale nigdy nie próbowałam.. jak smakuje? można go do czegoś przyrównać?
OdpowiedzUsuńBo w to, że dobry to nie wątpię! :D
w sumie to smakuje prawie jak budyń :)
UsuńO kurczę, ale te tartaletki cudowne ci wyszły! Nie mogę się na nie napatrzeć :)
OdpowiedzUsuńdziękuję! :)
UsuńNo pieczona boska jest <3
OdpowiedzUsuńMasz specjalna forme do tartaletek?
O kremie nie slyszalam, ale zrobie na pewno <3