piątek, 21 marca 2014

.4. jaglana, śliwki i serca!

~ kasza jaglana ze śliwkami duszonymi z cynamonem i czekoladowe serduszka ~

Tak bardzo tęsknię za latem. 
Gdy widzę słońce za oknem to jeszcze bardziej! Chciałabym móc już wyjść rano do sklepu po pyszne, słodkie truskawki, brzoskwinie, czereśnie czy maliny.. No nic, jeszcze tylko około 3 miesiące. Póki co musi mnie zadowolić wiosenne słońce, które mam nadzieję zostanie z nami już na długo! :)

Dziś dzień wagarowicza więc ja zostaję w domu, a co! :D
+ Nareeeeeszcie przyszła do mnie moja długo wyczekiwana gofrownica, więc przygotujcie się na gofry! 

8 komentarzy:

  1. Trzeba świętować dzień wagarowicza :D
    A śniadanie wygląda przepysznie :3

    OdpowiedzUsuń
  2. Opiszesz, jak dusiłaś śliwki? Przepysznie wyglądają :) Już nie mogę się doczekać gofrów : )

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. po prostu pokroiłam, wrzuciłam na patelnię, dolałam odrobinę wrzątku, posypałam cynamonem, przykryłam pokrywką i dusiłam na małym ogniu co jakiś czas mieszając :D

      Usuń
  3. Jaka piękna miseczka ! Niby taka zwykła, a jednak ma coś w sobie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam śliwki, a do jesieni jeszcze tak daleko. Jak możesz nimi kusić? Musiały smakować obłędnie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Śliiiwki! Jeju, jak ja Ci ich zazdroszczę :D Jaglana musiała być z nimi pyszna :)

    OdpowiedzUsuń
  6. piękne kolory w tej miseczce :) pokusiłabym się nawet stwierdzić, że bliżej im do lata niż wiosny :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Gdzie kupiłaś tę miseczkę? ;)

    OdpowiedzUsuń